Welkom bij Kinhem.


Terug naar Homepage
Assortiment
Verkooppunten
Beleef Kinhembieren
Contact

Welkom bij Kinhem.

Kinhem

Nieuws!

De brouwketel

Nieuws!

De brouwketel is klaar! Het is een handig 250 liter één-pan-systeem met een veilige zwakstroommotor welke een makkelijk schoon te maken  propellerpomp aandrijft. Hiermee is dit Kinhem-ontwerp uniek in de wereld. De circulatie regelt zichzelf door de wet van communicerende vaten bij een bepaald toerental van de pomp. Na het maischen hijst men de binnenpan welke dient als filterkuip uit de buitenpan en dan houdt men de kookketel over.

Vervolg.

Door de effectiviteit van de propellerpomp kan het vermogen van de pomp laag worden gehouden. Daarbij zit de motor hoog en droog i.p.v. onder de pan en is eenvoudig los te maken wat onderhoud vergemakkelijkt. Met de vrijheid van een kleinere ketel is het mogelijk om creatieve bieren te maken. De ketel is in functie bij de Noord-Hollandse Bier Brouwerij waar de accijns wordt afgedragen. Een eigen plek voor Kinhem is in "The Pipe Line".

Brouwerij Kinhem.

Kinhem is de Frankische naam voor Kennemer. Kinhem is een kleine huisbrouwerij in IJmuiden waar de recepten op kleine schaal ontwikkeld worden. De grotere brouwsels worden in gehuurde ketels gebrouwen van klein Duimpje en de Noord Hollandse Bierbrouwerij. Ondertussen beschikt Kinhem ook over een ketel om op 250 literschaal te brouwen bij de NHBB. Langzaam wordt de eigen brouwerij opgebouwd met uiteindelijk een vaste plek.

De passie voor het vak.

De passie voor het vak is één van de peilers voor de heerlijke smaak van het Kinhembier. Zo ook de natuurlijke Ingrediënten die gebruikt worden, en de bereidingswijze van dit prachtige natuurbier: Geen pasteurisatie, centrifugatie en filtering om zodoende de volle smaak van dit bier optimaal in het flesje te krijgen. De bieren die worden gebrouwen zullen worden aangeboden in de regio Kennemerland en omstreken.