hoi !

:: Beginpagina

:: Disclaimer

arrivals

:: Aankomst

:: Werken

:: Accommodatie

:: Vervoer

:: Auto Kopen

explorer

:: Oostkust

:: Westkust

:: Outback

:: Victoria

:: Tasmanië

more..

:: Duiken

:: Tours

:: Emigratie

:: Register

CaptainOz: Alles over backpacken door Australië

Redactie - Welkom bij onze Australische Backpacksite ! Alle essentials over Australië vind je bij ons.
Lees het hoofdstuk arrivals en je bent geïnformeerd over accommodatie, vervoer, bankzaken, werken en nog veel meer. Uitgebreide toeristische informatie hebben we samengebracht onder het hoofdstuk Explorer. Denk je er over na om te gaan duiken of een tour te gaan doen ? CaptainOz heeft zijn ervaringen genoteerd en heeft daarnaast ook nog een aantal handige links toegevoegd.

Wil je wel voor altijd blijven Down Under ? Onze emigratie site bevat veel informatie over het indienen van een emigratie verzoek. Naast General Skilled Migration, gaan we ook in op het Studie Visa, Sponsorships en kun je een toeristen visum hier Online regelen. Middels een on-line formulier kun je jouw emigratie kansen hier on-line uitrekenen. Veel plezier met het voorbereiden van jouw reis !

Courtesy Channel 7

Kakadu National Park

Darwin Kakadu Een van Australisch mooiste en bekendste nationale parken. Het ligt ongeveer 250 km onder Darwin en gemakkelijk te bereiken per eigen vervoer. Per tour is ook een mooie optie. Naast de gezelligheid van een groep is de aanwezigheid van een gids een pluspunt. Een organisatie met veel positieve feedback is Gondwana Tours. Vier dagen absolute adventure ! En aan het einde van de rit veel nieuwe contacten en nog een gezellige avond uit met de groep !

De naam Kakadu is vernoemd naar een Aboriginal taal. Het land is Aboriginal land en geleasd aan de Australische overheid, net zoals het geval is bij Ayers Rock. Het park herbergt een aantal Aboriginal communities. Veel van de Rangers zijn dan ook van Aborgine afkomst. Bezoeken van het nationale park kan eigenlijk het hele jaar door. Maar het meest toegankelijk is het toch wel tijdens het droge seizoen.

The Great Ocean Road

Redactie - The Great Ocean road is ongetwijfeld een van de mooiste kustwegen ter wereld. Vandaar dat hij bij veel toeristen op het programma staat. Het nam zo'n 15 jaar in beslag voordat deze weg was voltooid. De weg is bedoeld als een soort monument voor de slachtoffers tijdens de eerste wereld oorlog. Torquay is het begin vanaf Geelong gezien.

Behalve de Great Ocean Road, kun je hier ook goed surfen. Het geheel is in een dag te doen, hetgeen voornamelijk wordt bepaald door het weer ter plekke. Aan het eind van de Great Ocean road ligt Warrnambool. Je kunt hier overnachten, maar wil je wel eens wat anders dan weer een stad, ga dan naar Port Fairy. Echt Australisch. Het is een klein vissersdorpje, waar iedereen vriendelijk is. Er is een hostel, de YHA. Een aanrader..

$hark Alert

Cairns - Duiken en snorkelen op het Great Barrier Reef is niet altijd veilig. Daar kwam een Nederlandse Backpack toursiste ook achter. Al snorkelend op het reef werd ze aangevallen door een van de vele aanwezige haaien. De jonge touriste bracht het er goed vanaf. Ieder jaar zijn er mensen die worden aangevallen door haaien in de Australische wateren. De stranden nabij Sydney zijn daarom voorzien van afrastering in het water, zodat badgasten geen onaangename verrassing te wachten staat...

Naast haaien zijn er ook interessante reptielen die je vakantie gevoel behoorlijk kunnen bederfen. Nee, wij proberen je niet af te houden van een jaarje AustraliŽ. Het meest indrukwekkend is de Zoutwater crocodile. Het beest komt voor in de noodelijke regio van het land en kunnen wel zo'n 5 meter lang worden. Het kleine neefje, de zoetwater crocodile heeft een minder gevaarlijke reputatie en leeft voornamelijk van een vis-dieet...

Melbourne

Redactie - Wellicht de meest leefbare Metropool van Australia. Met een Europese uitstraling en een inwonersaantal van 3.5 miljoen is het de tweede stad van Australia. Melbourne is de hoofdstad van de staat Victoria - The Garden State. Grote hoeveelheden aan groen, bos en water onderstreept het image van Victoria, dat van een kleurrijke en leefbare omgeving.

Melbourne heeft een groot aantal parken en is ruim opgezet. Het centrum is een kleurrijke verzameling van gebouwen en culturen. Met het Federation Square als episch centrum is er altijd wel wat te beleven. Populaire uitgaanswijken zijn St. Kilda, Fitzroy, Richmond en South Yarra. Grote evenementen zijn o.a. The Australian open (Tennis), The Formula 1 en the Melbourne Cup. Ga je op vakantie naar Australia, dan is Melbourne a must to see !

Communicatie

Redaktie - Natuurlijk wil je ook graag bereikbaar zijn Down Under. Gelukkig zijn er veel internet shops aanwezig, virtueel op iedere hoek van de straat, zelfs in kleine Outback-stadjes. In de openbare bibliotheek kun je gratis internetten, alleen moet je vaak van tevoren reserveren Ook kan je per vast toestel redelijk goedkoop bellen. Je kunt hiervoor speciale "Calling-Cards" kopen. Let wel: Een "Calling Card" (Geen Telstra) is alleen voordelig voor overseas bellen. Voor lokale gesprekken ben je veel voordeliger uit met een "Telstra Phone Card". Wat kost het ? Lokaal: 40 dollarcent. Overseas: 17 dollarcent per minuut.

Ongeveer driekwart van de backpackers heeft hem bij zich: De mobiele telefoon. Het gebruik ervan is net zoals wij dat in Europa kennen met uitzondering van het bereik. Want buiten de grote steden / subs is er weinig tot geen ontvangst. Telstra heeft het beste netwerk, maar is ook iets duurder dan Optus of Vodaphone. Een prepay toestel kun je terplekke aanschaffen. Bellen met je eigen nummer is ook mogelijk, maar niet te betalen. De meeste kopen een toestel in Australië, je kunt bijvoorbeeld een toestel overnemen van een vertrekkend backpacker...

Terug naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina | Email CaptainOz