Lustrumreis G.L.H.D. ExpresZo 1998

Lustrumlogo In september 1998 is het G.L.H.D. ExpresZo op lustrumreis gegaan naar het Turkse Kusadasi. Op de volgende pagina's staat een reportage met ruim honderd foto's.
Bekijk de statistieken voor deze pagina.

Voorbeschouwing

Eerste schermutselingen

Efeze

Dalletjes en buikdanseressen

Rulen op de boot

Countdown naar volgend lustrum

KUSADASI
een voorbeschouwing
Wanneer wij straks in het vliegtuig stappen om te vieren dat het Grootsch dispuut 15 jaar bestaat, realiseer je dan even wat dit betekent. Sommigen zullen dan zeggen (of schreeuwen) "JUIHUIST! We gaan ontzettend veel kleine drankjes drinken, op mensatafels rulen en onschuldige vrouwen van het andere geslacht benaren". Natuurlijk, ook dit is belangrijk, maar daar doel ik niet op. Wat ik bedoel is dat je je even moet bedenken wat het betekent dat we het met z'n allen zo lang hebben uitgehouden. Toen in Ď83 een stuk of 13 studenten bedachten dat het wel geinig zou zijn om in georganiseerd verband dronken te worden onder de naam ExpresZo (de naam "Monster" was afgekeurd!), konden ze niet vermoeden dat 15 jaar later de naam nog steeds voort zou leven, laat staan dat er nog steeds zwarte overhemden aan de ExpresZo-bar zouden staan. De ranzige pubertjes van weleer zijn juristen, artsen, maatschappelijk werkers, automatiseerders, ambtenaren of kroegbazen geworden. De huidige eerstejaars kunnen zich waarschijnlijk niet voorstellen dat die oude lullen die op Bannink z'n bruiloft rondliepen een paar jaar terug net zo waren als de ransberen van nu. Neem maar van deze oude lul aan dat er een moment komt dat de tijd van de hele dag ongegeneerd uitvreten ophoudt en dat de economie draaiende moet worden gehouden. En daarom is deze lustrumreis zo legendarisch. Want het is een zeldzaam goed dat 25 man van 18 tot 36 jaar zich als lemmingen van de rotsen zullen werpen op zoek naar de laagste vorm van vertier die er is: Drankjesvertier. Een lustrumvakantie zal voor altijd in je geheugen gegrift staan (als daar iets van over is aan het eind van de week). Roep maar eens op de DiŽs "Kreta" of "Lloret" en diverse hoofden zullen zich omdraaien met een onpeilbare grijns.

Je moet er bij geweest zijn.

Wie?25 Mannen van het Grootsch Leidsch Herendispuut ExpresZo.
Waar?Het rustiek gelegen Kusadasi aan de Turkse westkust.
Waarom?Het G.L.H.D. bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden. Er komt een CD, een almanak, diverse stukken kledij en een nu reeds Legendarische reis.
WanneerVan 6 tot en met 13 september 1998 zal de plaatselijke Hermandad zijn handen vol hebben.
Hoezo?Waarom vraag je dat?

In 2001 bestaan we 17,5 jaar.
Ongetwijfeld wordt er dan weer een trieste bestemming opengespleten.
Nog...

Naar de homepage